• Gerbera Young

Het 6e Chakra: Ajna chakra, het 3e oog of voorhoofdschakra

Bijgewerkt op: 24 dec 2019
We zijn alweer bijna aan het einde gekomen van onze reis door de chakra’s.

Na de zuivering van de energie in het vijfde chakra, je keel chakra, kun je het heldere zien van intuïtie en inzicht ontwikkelen in het 6e chakra.

Het 6e chakra ofwel het Ajna chakra , het 3e oog of voorhoofdschakra bevindt zich tussen je wenkbrauwen.

Ajña betekent waarnemen, weten, beheersen.

Het 6e chakra staat voor het zien van de waarnemingen die inzicht bieden: inzicht in je leven, inzicht in de wereld, inzicht in yoga.

Het element waar dit chakra mee verbonden is, is licht. Het licht dat ons helder doet denken, helder doet zien. Licht dat schijnt op de dingen die werkelijk waardevol voor ons zijn in het leven.

Dit chakra is verbonden met je ogen, je voorhoofd en je pijnappelklier.

Dit chakra wordt voorgesteld als een blauwe lotusbloem met 2 bloemblaadjes.

Het recht wat verbonden is met het Ajna chakra is het recht om te zien: minder fronsen, meer lachen!

De yoga- en meditatieoefeningen bij dit chakra draaien minder om inspanning maar meer op het kalmeren van de geest, het richten van je blik op één punt (drishti) zodat we harmonie en rust in ons denken en hoofd krijgen en we onze innerlijke wijsheid kunnen aanschouwen.

Zittende yogahoudingen, balans en omgekeerde houdingen. Een visualisatie tijdens de ontspanning, naar het diepste van jezelf keren, naar binnen.

Is je 6e chakra in balans dan ben je helder, wijs, intuïtief, heb je een goed voorstellingsvermogen, een goed geheugen, toegang tot je dromen en heb je het vermogen om deze te herinneren, kun je goed visualiseren.

Maar bij onbalans kunnen er angsten, bijholteproblemen, concentratieproblemen, depressie, migraine, slaapproblemen, oogproblemen en spanningshoofdpijn ontstaan, gebrek aan fantasie.

Paarse groenten en vruchten zoals vijgen, blauwe druiven, pruimen, aubergines, rode kool.

Edelstenen: indigoblauwe saffier, donderblauwe Sodaliet.

Brand een geurkaars (b.v. lavendel of jasmijn) en mediteer op de vlam, zit stil in de natuur, of ga ontspannen liggen met een oogkussentje over je ogen. Om je hersenen te blijven trainen, ga puzzels oplossen of doe hersenspelletjes. Maak een avondwandeling voordat je gaat slapen! Lees romans, sprookjes.

#zien #paars #yoga #energie #chakras #ontspanning

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven