• Gerbera Young

Het 7e Chakra: Sahasrara chakra of kruinchakra

Bijgewerkt op: 24 dec 2019
Het element waar het 7e chakra mee verbonden is, is ether en wordt voorgesteld als een Lotusbloem met 1000 bloemblaadjes. Sahasrara betekent duizend blaadjes.

Om dit chakra in evenwicht te brengen kun je de edelsteen paarse amethist dragen, deze steen heeft een beschermende en zuiverende werking en helpt stilte te vinden als je mediteert.

Het recht om te weten, bewust te zijn en te leren: minder denken, meer voelen. Je geest kalmeren, in harmonie met jezelf en met je omgeving komen waardoor adem, helderheid, wijsheid, vreugde en blijdschap ontwaken in jezelf.

Aandachtig en mindfull leven!

Leer je aandacht te beheersen, te ontwikkelen, richt je aandacht op alles wat je doet in je leven dus ook tijdens de yogahoudingen.

Ademen op de overgave aan de houding, wordt je bewust van de houding, de beweging, wat die met je doet.

Als het 7e Chakra in evenwicht is beheers je bewustwording, gelukzaligheid, het vermogen om informatie te waarnemen, te analyseren, intelligent, opmerkzaam, wijs, ruim begrip,

Bij onbalans kun je dementie, coma, depressie, burn-out, geheugenverlies, haaruitval, hoofdpijn, migraine, ziekte van Parkinson krijgen of een verslaving aan religie en spirituele beoefening maar ook overmatige intelligentie, zweverig.

Om weer balans te krijgen dien je in contact te komen met je eigen lichaam door emotionele verbinding, leren / studeren, spirituele discipline, mediteren, wandelen in de bergen, een regenboog visualiseren, zingen van spirituele liederen, Aum chanten, of zingen van liederen in de kerk met z’n allen.

Er is geen speciaal voedsel wat een helend effect heeft op dit chakra maar door te zitten in stilte (mediteren) en je lichaam te reinigen, helpen om je 7e chakra in balans te brengen. Eet vers fruit en drink groente smoothies en heel veel water!

Yoga houdingen die helend werken zijn: alle houdingen die je kruin openen zodat de energie vloeiend door alle andere chakra kan stromen: hoofdstand, vishouding, de Boomhouding (balans)

Een mooie visualisatie die je kunt doen is als volgt:

Kom rechtop zitten met je benen gekruist voor je, je handen ontspannen op je bovenbenen en sluit de ogen. Adem rustig in en uit door je neus, keer met je gedachten naar binnen, naar het diepste van jezelf.

Visualiseer dan in gedachten een paarse lotusbloem met 1000 bloemblaadjes in je hoofd bij je kruin. De bloem opent zich langzaam en wordt groter en groter, de bloem opent zich verder boven je hoofd, steeds groter het universum in. Voel de energie van de bloem door je heen stromen langs je ruggengraat omlaag langs al je chakra’s.

Blijf zo zitten zolang als prettig is.

Om uit de ontspanning te komen, adem je een paar keer wat dieper in en uit en open je dan langzaam je ogen. Voel het effect van deze visualisatie op je lichaam, op je geest.

#violet #mediteren #stilte #ontspanning #yoga #rust #chakras

325 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven